2019-12-09      

Från: Karim Shamohammadi, ordf. Riksförbundet Barnen först

Till: Utrikesminister, respektive Riksdagspartier och EU domstolen
Angående: Åtal mot den Islamiska regimens brott i Iran

I protesterna i nästan 200 städer och 29 provinser i Iran har dussintals barn, ungdomar och studenter sköts till dötts på gatorna. Eleverna som skadades allvarligt överförts till häkten och fängelser istället för sjukhus. Ett stort antal studenter och ungdomar greps och utsattes för hårdhänta förhör. Oroliga familjer vars barn sitter i arresten har ännu inte fått någon information om sina ungdomars öde. Situationen är mycket brådskande och farlig.

Bl.a. tortyr av studenter för att tvinga fram bekännelser mot sig själva och deras familjer är en känd metod av Islamiska regimen. De stänger skolorna med olika påhitt för kunna förneka och dölja att studenters försvinnande i arrest. Hot mot familjer fortsätter. Sörjande familjer har kunnat få sina nära och käras kroppar från kriminaltekniker i utbyte mot tunga summor av pengar. Familjer har blivit hotade och tvingade till att begrava de anhörigas kroppar i hemlighet, att inte hålla ceremonier. Offrens anhöriga förbjuds också att tala med medierna.

Den Islamiska regimen vägrar att erkänna sina brott och målmedvetet lurar världsopinionen. De försöker dölja förtrycket mot folket och förnekar fakta om att oskyldiga människor mördas, fängslas, förföljs och diskrimineras i Iran. Tiotals flickskolor och pojkskolor förvandlades till interneringscenter och nattattacker för att gripas eller stängas.

Vi har rapporter om att: Armin Ghaderi 13 årig, Amir Reza Abdollahi 13 årig, Nikita Esfandi 14 årig, Reza Nisi 16 årig, Khaled Ghazlawi 16 årig, Sasan Eidivand 17 årig, Ahmad Jawaleh17 årig, Mohammad Berihi 17 årig, Mohammad Reza Ahmi 17 årig, Mohammad Reza Ahmi 17 årig, Pejman Gholipour Malati, 17 åriga, Pedram Jafari 18 årig och Reza Moazami 18 årig، Javad Babaei 15 årig från staden Qods, Mohammad Dastan 15 årig från Sadrai Shiraz, Mehdi Valipour 16 årig vägen Saveh Tehran,  Mohsen Mohammad Pour 17 årig  från  Khorramshahr, Ebrahim Moradi 18 årig från Javanrood är bland de studenter som dödades av skjutvapen och deras namn offentliggjordes av deras familjer. Denna lista håller på att kompletteras.

Vi uppmanar er och alla internationella institutioner att agera snabbt och beslutsamt för de tusentals fångarna, i första hand barn och ungdomar, så att de släpps fria ovillkorligt. Vi uppmanar er att sätta press på den islamiska regimen för att offentliggöra fakta kring dessa ovan beskrivna brottsliga handlingar.

Så länge detta inte sker måste den Islamiska regimen uteslutas från alla internationella institutioner! Det handlar om grova brott mot barn och brott mot mänskligheten som inte bör passera utan konsekvenser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *