Bara under de senaste tre månaderna har den islamska republiken mördat närmare sjuttiobarn. Kayans, Sarinas, Nikas, Esra och många fler. Militära styrkor har marscherat in i skolor, fängslat hundratals barn och utsatt dem för tortyr och alla typer av trakasserier. Denna regim arresterade 14-åriga Masoumeh för att hon inte bar hijab, sedan våldtogs hon i  fängelset och man överlämnade därefter den döda kroppen till hennes familj.  Denna barnamördarregim kan inte vara medlem av en barnrättsorganisation. Den islamiska republikens brott mot barn har en historia på 43 år och är inte begränsad till de senaste tre månaderna. Under detta regimstyre har många barn hängts och tusentals flickor har utsatts för sexuella övergrepp under täckmantel av shariaäktenskap.

Denna regim har tvingat barn att bära slöja och upprätthåller en könsappartheid även på daghem  och i skolor. Hjärntvättat barn med religiös vidskepelse, och förvandlat deras läroböcker till en skandal av diskriminering och förnedring av kvinnor och barn. Regimen har gjort hundratusentals barn statslösa.

Detta är några exempel på brott som  islamiska republiken har begått mot barn. Den islamiska republiken borde bojkottas över hela världen och uteslutas från alla internationella institutioner för dessa fruktansvärda brott. Uteslutningen av mördarregimen från FNs barnkonventionen är ett viktigt steg i denna riktning. Barnenförst uppmanar alla människor i världen, från barnrättsorganisationer, arbetarorganisationer och humanitära institutioner och från alla västländer speciellt, FN och UNICEF att  omedelbart utesluta den islamiska republiken från barnkonventionen.  Detta som en specifik åtgärd för att sätta press på regimen att stoppa mördandet av barn och frisläppa fängslade barn.  Organisationen Barnenförst uppmanar alla politiska och sociala aktivister och folkorganisationer, författare och konstnärer och alla fria människor att pressa sina regeringar och internationella organisationer att utesluta denna barnamördarregering och barnhatande regim från FNs Barnkonvention och att bojkotta den islamska republiken på global nivå.

Precis som folkliga protester bidrog till att den islamska republiken Iran uteslöts ur FN:s  Kvinnokommission  måste nu denna barnamördarregim uteslutas från FN:s Barnkonvention.

Låt oss komma samman med all vår styrka för att försvara barns liv-rättigheter och värdighet.

 

Riksförbundet Barnen först

Ordförande: Karim Shamohammadi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *