Noroozfirande 2017

Fredag den 17 mars 2017 arrangerade Barnen Först i samarbete med UNG och Flyktingrådet Noroozfirande (Iransk nyårsfirande) på Sensus Mariatorget. Över 70 personer deltog . Det var glädjande att det kommit barn, ungdomar och vuxna från Iran och Afghanistan. I programmet ingick ett kort presentation om jämställdhet och kultur från Karim Shamohammadi, olika sorters musik modernt och traditionellt, från Iran till Afghanistan och Europa. Stolsspel som ungdomarna tyckte mycket om. Chips, läsk och en iranska känd soppa (Ashreshte) som vi har bjudit på särskild för ensamkommande flyktingbarn.

Våren har stadigt kommit över oss. Det har täckt kroppen av naturen med en värld av vackra färger och med tanke på en enorm glädje till kropp & själ hos varje individ.

Precis som alla andra år, vi vill ägna denna framgångsrikt år för våra barn och ungdomar som är hoppet om dagens och morgondagens för en bättre framtid. I år 1394 (2015) barn förening tillsammans med kvinnor solidaritets förening hade förberett en särskild evenemang för Norooz – 16 mars i Kista. De traditionella av evenemanget som ingår i aktiviteter är sång, dans, ansiktsmålningar och andra former av tävlingar för barnen.

En sång och dans visade och utfördes av populära barn-grupper Disney Dolls. Senare Amo-Nawroz delade ut gåvor till våra gäster. Eventet började vid 13:30 och Nova & Abbas som var programledare välkomnade gästerna med stor glädje. Vid sidan av programmet fick gästerna även mera information om Nowruz.

Ordföranden från riksförbundet Barnen först -Karim Shamohammadi & ordföranden för kvinnors solidaritet förening Fatima Sadiqi välkomnade gästerna.
Strax efter åt kommer Pippi Långstrump in på scenen med en glad dans vilket ledde till stor glädje och nöje för barnen. De underbara barnen gavs möjlighet att läsa dikter, dansa med glada låtar av DJ för att fira Nowruz på detta sätt som de ville. Haft sin som dekorerade mycket vackert utsattes för deltagarna i evenemanget, och dessutom barnen fick en chans att ta några minnesvärda bilder med Amo-Nawroz.

Medan ett antal underbara barn var upptagen med dans, och deltog i olika tävlingar, en grupp av dem har blivit valda att måla sina ansikten med ett antal professionella ansiktsmålare.

Vid tiden som evenemanget på gick har gästerna fått kaffe, te och godis. Programmet avslutades genom att överlämna blommor och presenter till personalen som tacksamhet för att de utförde ett sådant underbart evenemang.

Riksförbundet Barnen först
KvinnorsSolidaritet

 

november 18, 2018

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *