Riksförbundet Barnen Först

Internationell kampanj för Barnens rättigheter

 
En rapport från nyårsfirande för barn och ungdomar

14.Mars.2015
Masoumeh Sadeghi

Våren har stadigt kommit över oss. Det har täckt kroppen av naturen med en värld av vackra färger och med tanke på en enorm glädje till kropp & själ hos varje individ.

Precis som alla andra år, vi vill ägna denna framgångsrikt år för våra barn och ungdomar som är hoppet om dagens och morgondagens för en bättre framtid. I år 1394 (2015) barn förening tillsammans med kvinnor solidaritets förening hade förberett en särskild evenemang för Norooz – 16 mars i Kista. De traditionella av evenemanget som ingår i aktiviteter är sång, dans, ansiktsmålningar och andra former av tävlingar för barnen.

En sång och dans visade och utfördes av populära barn-grupper Disney Dolls. Senare Amo-Nawroz delade ut gåvor till våra gäster. Eventet började vid 13:30 och Nova & Abbas som var programledare välkomnade gästerna med stor glädje. Vid sidan av programmet fick gästerna även mera information om Nowruz.

Noroz 3Noroz 4noroz-7noroz 7

Ordföranden från riksförbundet Barnen först -Karim Shamohammadi & ordföranden för kvinnors solidaritet förening Fatima Sadiqi välkomnade gästerna.
Strax efter åt kommer Pippi Långstrump in på scenen med en glad dans vilket ledde till stor glädje och nöje för barnen. De underbara barnen gavs möjlighet att läsa dikter, dansa med glada låtar av DJ för att fira Nowruz på detta sätt som de ville. Haft sin som dekorerade mycket vackert utsattes för deltagarna i evenemanget, och dessutom barnen fick en chans att ta några minnesvärda bilder med Amo-Nawroz.

Medan ett antal underbara barn var upptagen med dans, och deltog i olika tävlingar, en grupp av dem har blivit valda att måla sina ansikten med ett antal professionella ansiktsmålare.

Vid tiden som evenemanget på gick har gästerna fått kaffe, te och godis. Programmet avslutades genom att överlämna blommor och presenter till personalen som tacksamhet för att de utförde ett sådant underbart evenemang.

 

 

Riksförbundet Barnen först
KvinnorsSolidaritet

 

 
 Nyhet:
 
 Pressmeddelande:
 • Stop Child Abuse
 • The circumcision of children should be immediately banned!
 •  Campaigns
   
   
  Contact Address:

  Box 3225
  10364 Stockholm - Sweden

  Barnenförst:

  barnenforst@hotmail.com
  0046-76-995-6754 / 0046-70-852 67 16

  Donation:

  Bank giro: 5080-2065
  Postgiro: 128012-2

  © 2004 - 2018 / All rights belong to the Children First Now (CFN).